Haetko yhteishaussa meille? Nämä 5 asiaa sinun on hyvä tietää ja muistaa

16.1.2020

Hei ysi!

Sinulla on jännittävä kevät tulossa; edessä on yhteishaku ja viimeiset kuukaudet peruskoulussa. Sinua ehkä jännittää, innostaa tai pelottaa. Tai sitten sinusta ei oikein tunnu miltään. Nämä tunteet on ihan normaaleja. Kannattaa muistaa, että jokainen kokee ja tuntee yhteishaun ja muutokset eri tavoilla. Et ole siis nolo tai outo! Muista, että saat apua ja tukea omalta opoltasi.

Jos yhteishaussa laitat meidän lukion hakuvaihtoehdoksesi, tässä muutama asia jotka on hyvä muistaa.

 

1. Peruslinja vai yrittäjyyslinja?

Kun täytät hakulomaketta Opintopolussa, muista olla huolellinen. Valitse hakukohteeksi Sulkavan lukio, Lukio tai Sulkavan lukio, Yrittäjyyslinja. Jos vielä pohdit valitsetko lukion peruslinjan vai yrittäjyyslinjan, kysy itseltäsi kumpi näistä on sinun juttusi:

A. Haluat opiskella vain perinteisiä lukiokursseja.

B. Haluat perinteisten opiskelun lisäksi tehdä ja kokea uusia asioita. Haluat oppia tulevaisuuden työelämässä tärkeitä taitoja. Sinua ehkä kiinnostaa yrittäjyys TAI sitten ei.

Voit tutustua yrittäjyyslinjan kursseihin TÄÄLLÄ. Voit myös kysyä lisätietoa opolta Whatsappissa, sähköpostilla, puhelimessa, Facebookissa tai Instagramissa.

 

 2. Kurssivalinnat

Sinun ei tarvitse stressata kurssivalinnoista yhteishaun aikana. Eli ei tarvitse tulostella, täyttää ja postittaa lomakkeita. Yhteishaun jälkeen lukion opo ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä ja opastaa valintojen teossa.

 

3. Oppikirjat ja -materiaalit

Älä myöskään stressaa kirjoista tai muista materiaaleista! Katso opiskelijaetumme TÄÄLTÄ. Niistä muutamasta asiasta, jotka joudut itse hankkimaan, saat lisätietoa kesällä virallisen hyväksymiskirjeen yhteydessä.

 

4. Valmistaudu lukioon

Opiskele peruskoulun viimeiset kuukaudet tehokkaasti ja ahkerasti. Kysy opettajilta ja opolta hyvistä opiskelutekniikoista. Niistä on valtavasti hyötyä lukiossa. Muista, että peruskoulussa luot pohjan kaikelle sille uudelle tiedolle, joka sinua odottaa lukiossa. Opettele pois ulkoaopettelusta ja pyri kohti ymmärtämistä. Harjoittele myös aikataulujen ja palautuspäivämäärien kunnioittamista ja niissä pysymissä. Opettele aloittamaan joissa ettei tehtävät jäisi viime tippaan. Katso ja lue uutisia, jotta tiedät mitä maailmassa tapahtuu.

 

5. Kysy!

Jos jokin asia mietityttää tai toivot lisätietoa, ota rohkeasti yhteyttä. Lukion opoon saat yhteyden esimerkiksi Whatsappilla (044 417 5373), sähköpostilla (minttu.karjalainen@sulkava.fi) tai Facebookissa/IG:ssä (Sulkavan yrittäjyyslukio).