Search

Yrittäjyyslinjan opintoretki syksyllä 2023

Yrittäjyyslinjan opintoretki syksyllä 2023

Pohjois-Savossa on suomalaisia menestysyrityksiä

Yrittäjyyslinja teki jokavuotisen opintoretkensä Pohjois-Savoon Iisalmeen ja Vieremälle. Retkellä tutustuttiin kahteen menestyvään suomalaiseen yritykseen ja siihen miten ne toimivat nykyään ja mistä ne ovat lähtöisin sekä tehtiin erilaisia yrittäjyysaiheisia tehtäviä.

Ensimmäinen yritysvierailu tehtiin metsäkonevalmistaja Ponsselle. Vierailuun kuului yrityksen historian esittely sekä esittelykierros yrityksen tehtaalla. Tehtaalla meille esiteltiin metsäkoneen valmistuslinja ja eri valmistusvaiheita. Tehdaskierroksen jälkeen tutustuttiin yrityksen museonäyttelyyn, jossa oli esillä muun muassa taustakuvassa esiintyvä ensimmäinen Ponssen valmistama metsäkone. Myös metsäkoneen hyttiin pääsi tustumaan.

Seuraavaksi siiryttiin majoituspaikkaan, joka oli Kieruvedellä sijaitseva seurakunnan leirikeskus. Siellä oli ohjelmassa ruokailua ja Leijonan Luola – iltaohjelmanumero. Leijonan luolassa opiskelijaryhmien piti esitellä keksimänsä uusi Ponssen tuote.

Seuraavana päivänä lähdettiin aamupalan jälkeen kohti kotimaisen kaiutinvalmistaja Genelecin tehdasta Iisalmessa. Siellä oli ohjelmassa tehdasesittely, jonka jälkeen päästiin koekuuntelemaan Genelecin kaiuttimia esittelytilassa. Esittely oli kattava ja ryhmä pääsi testaamaan erilaisia kaiutintyyppejä erilaisissa hintaluokissa. Esittely sisälsi musiikki-, konsertti- ja elokuvanäytteet.

Genelecin vierailun jälkeen yritäjyyslinjalaiset siirtyivät kotimatkalle. Kotimatkalla opiskelijoilla oli tehtävänään vielä yritysesittely. Yritys piti valita matkalla nähdyistä yrityksistä. Opiskelija saattoi valita esimerkiksi bussin ikkunasta näkemänsä yrityksen. Lopulta jokainen piti valitsemastaan yrityksestä lyhyen esitelmän.

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Hyväksymällä evästeiden käytön, varmistat parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen.