Opiskelijaedut

Olemme aktiivinen lukio, jossa oppiminen tapahtuu erilaisissa ympäristöissä. Teemme paljon vierailuja erilaisiin tapahtumiin, yrityksiin, messuille jne. - myös meillä käy vierailijoita niin livenä kuin virtuaalisesti!

Miksi sinun kannattaisi valita meidän lukio?

1. Kannettava tietokone omaksesi. Tarvitset sitä opinnoissasi.

2. Oppikirjakirjaston käyttöoikeus. Lisäksi hankimme sähköisiä kirjoja käyttöösi.

3. Lukio maksaa koulukyytien omavastuuosan. Jos olet oikeutettu koulukyytiin, Kela maksaa osan ja me loput bussikortistasi.

4. Ilmainen kuntosali.

5. Joustavaa opintojen suunnittelua. Voit helposti yhdistää opintoihin muidenkin oppilaitosten kursseja aina kuvataidelinjasta hygieniapassiin.

6. Erityisopettaja apunasi. Jos tarvitset tukea oppimisessa, lukiomme erityisopettaja auttaa sinua.

7. Monipuolinen opiskelijahuolto. Opiskelijoidemme tukena on terveydenhoitaja, kuraattori, koulupsyykkari ja psykologi.

8. Monipuolisia moduuleja. Tutustu TÄÄLLÄ koko moduuli- ja opintojaksovalikoimaamme. Olemme perinteistä aktiivisempi lukio. Opimme myös tekemällä ja tutustumalla. Olemme Etelä-Savon ainut lukio, jossa voi opiskella kotitaloutta.

9. Monipuoliset oppimisympäristöt. Lähdemme usein koulurakennuksen ulkopuolelle oppimaan. Eduskuntaan, suolle, Pauligin tehtaalle, Roomaan... Jokainen pääsee halutessaan lukio-opintojen aikana vähintään kerran ulkomaille. Vuonna 2020 valmistunut Studio-luokka on rento opiskelutila, jossa on hyvä äänentoisto ja tasokas videotykki.

10. Moduuleja kilpaurheilusta. Oletko urheilija ja sinulla on kovat tavoitteet? Meillä voit yhdistää harjoittelun, kilpailun ja opiskelun.

11. Laadukkaat yrittäjyysopinnot. Tarjoamme 9 opintojaksoa yrittäjyyttä. Yrittäjyyspolkumme on valtakunnallisesti vertaansa vailla. Tutustu yrittäjyyslinjaamme TÄÄLLÄ.

12. Saat oman RSMP- motivaatioprofiilin. Sertifioitu RSMP-koulumotivaatiovalmentaja ohjaa sinua löytämään alan, joka motivoi sinua ja jossa voit hyödyntää omat vahvuutesi! Lisätietoa Steven Reissin motivaatioteoriasta täällä.