Sulkavan yrittäjyyslukiossa on panostettu yrittäjyyteen, kurssitarjontaan ja opiskelijaetuihin

12.12.2019

Sulkavan yrittäjyyslukiolle oppilaat ja heidän viihtyvyytensä on kaikki kaikessa. Lukion opiskelijat Erika Pajarinen, Joona Räisänen, Aaro Nuoramo ja Elviira Mikkonen eivät ole katuneet opinahjovalintaansa.

Ensimmäisen vuoden opiskelija Aaro Nuoramo. Kuva: Trustmary

 

 

Sulkavan yrittäjyyslukiossa ryhmäkoot ovat pieniä, koostuen yleensä noin 10-15 opiskelijasta. Tämä onkin yksi koulun ehdottomista vahvuuksista.

– Olen tykännyt todella paljon siitä, että lukio on niin pieni. Opetus on paljon henkilökohtaisempaa ja täällä saa opettajilta aina apua, kun sitä tarvitsee, toteaa toista vuosiluokkaa käyvä Erika Pajarinen.

– Olen saanut tosi hyviä kavereita, ja pienen luokkamme takia porukkamme on tosi tiivis. Aina on hyvä mieli tulla kouluun. Ei ole kaduttanut tippaakaan, että tulin tänne lukioon, hän jatkaa.

Yrittäjyyttä, kieliä ja kotitaloutta

Nimensä mukaisesti Sulkavan yrittäjyyslukion erikoisuus on vahva painotus yrittäjyyteen. Yhteensä yhdeksän yrittäjyyskurssia varmistavat, että valmistuessaan opiskelija tietää, mitä yrittäminen ja yrittäjyys oikeasti vaativat.

– Yrittäjyysopinnot ovat sellaista aika avointa oppimista. Esimerkiksi ensimmäisellä yrittäjyysoppitunnilla kävimme Sulkavalla kiertämässä ja miettimässä, mitkä ovat hyviä yrityksiä ja mitä täältä puuttuu. Sellaista pulpetissa istumista on vähemmän, Joona Räisänen kertoo.

Yrittäjyysopintojen lisäksi koululla on panostettu myös kurssitarjontaan. Esimerkiksi eri kieltenpetusta löytyy laidasta laitaan japanista lähtien. Yksi todellinen oppiaine-erikoisuuskin löytyy.

– Täällä voi opiskella kotitaloutta ja suorittaa siitä lukiodiplomin, Elviira Mikkonen kertoo.

Opiskelijaedut ja laaja kurssitarjonta innostavat Elviira Mikkosta. Kuva: Trustmary

 

Poikkeuksellisen hyvät opiskelijaedut

Yrittäjyyspainotuksen ja laajan kurssitarjonnan lisäksi Sulkavan lukio on panostanut tosissaan myös opiskelijaetuihin. Kaikki opiskelijat saavat esimerkiksi oman kannettavan tietokoneen, koulu kustantaa koulukyytien omavastuuosuuden ja lähes kaiken tarvittavan oppimateriaalin saa ilmaiseksi lainaan koulun kirjastosta.

– Lisäksi pääsemme opintojen aikana vähintään kerran käymään ulkomailla, Elviira Mikkonen sanoo.

– Sulkavan yrittäjyyslukio sopii innovatiivisille ihmisille, jotka haluavat pärjätä elämässä ja oppia tärkeitä taitoja tulevaisuutta varten, Aaro Nuoramo kiteyttää.

– Jos ei ole ihan selkeää linjaa siitä, mihin aikoo suunnata ysiluokan jälkeen, niin voin todella lämpimästi suositella tänne tulemista, Joona Räisänen toteaa lopuksi.

Toista vuotta opiskeleva Joona Räisänen on yrittäjyyslinjalla. Kuva: Trustmary